søndag den 15. februar 2009

"Vi - de druknede"


"Vi, de druknede" af Carsten Jensen.

Hvis du kan lide at læse litteratur der tager udgangspunkt i historien, vil dette være bogen for dig. Omdrejningspunktet er Marstal i Det Sydfynske Øhav. Bogen begynder i 1800-tallet og man følger slægterne fra dette tidspunkt. Bogen er fantastisk godt skrevet, men det er ikke én man sådan lige pløjer igennem. Der er passager i den, som er ret dybsindige, men de kan godt give stof til etertanke.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk bog! Meget dybsindig, omfattende og dertil velskrevet af pommern til.
    En lille advarsel dog; Dette er hverken en krimi, et drama eller lignende... derfor lider den selvfølgelig lidt under at der ikke er noget plot. Historien, og nogle Marstals boers oplevelse og indflydelse på historien er den røde tråd i bogen, hvilket kan gøre den lidt tung i perioder. Men ér man historieinteresseret, må man ikke gå glip af denne super velskrevet, velfortalte bog!

    SvarSlet
  2. Jeg har bogen - og er vel knap halvvejs, men jeg er altså ikke rigtig bidt.... Måske fordi jeg ikke er dyb nok... :-) eller fordi jeg startede lige efter Stieg Larsons triologi - hvad gør man dog efter den???! I hvert fald er den sat på hylden igen! Beklager

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.