lørdag den 17. oktober 2009

Drengen i kufferten af Kaaberbøl og Friis


Jeg læste denne bog i sommerferien. Den var spændende og overraskende. Kan helt klart anbefales. Kaaberbøl kan altså også skrive voksen litteratur. (det er hende som har skrevet den fantastiske børnebog "skammerens datter".

Nina Borg er gift og har to børn, hun er sygeplejerske og arbejder i et asylcenter. Hun har flere gange været udsendt til krigszoner. Hun arbejder også i et netværk hvor hun hjælper de mennesker der ikke bare kan møde op på en skadestue eller hos en praktiserende læge, hvis de blev syge. Hun er en person med en stor social samvittighed. Hendes mand kalder hende adrenalinjunkie. Nina øver sig hver eneste dag i at være mere ligeglad med verden. Hun vil gerne have et klædeligt og civiliseret engagement som hun kunne lægge fra sig når hun kom hjem til familien. Lige nu føler hun sig desperat.Nina får en opringning fra sin veninde Karin gennem femten år. Det er et stykke tid siden de har set hinanden. De aftaler at mødes i cafeteriaet i Magasin.Karin overtaler Nina til at hente noget for sig. Karin lægger en nøglepolet på bordet til en bagageboks på hovedbanen. Det er en kuffert - du skal skynde dig og lade være med at åbne den før du er kommet ud. ”Du kan jo så godt lide at redde mennesker, ikke?”
I kufferten ligger en nøgen lille spinkel dreng, han er lyshåret, øjnene er lukket, knæene bukket helt op til brystet. Da Nina ser hans læber skiller sig ganske let er hun klar over han er i live.Det bliver starten på en historie med 180 kilometer i timen, hvor Nina kommer ud på rigtig dybt vand. Historien er medrivende, velskreven og spændende fra start til slut.I bogen skiftes der hele tiden mellem de forskellige personer og på den måde får man et nogenlunde indblik og kendskab til deres liv. Det er Lene Kaaberbøl og Agnete Friis’ første forfattersamarbejde. De har begge udgivet børnebøger og er nu igennem til voksne. Drengen i kufferten er den første af tre om Nina Borg.
Jeg venter spændt på de næste to bøger - der er noget at leve op til.

1 kommentar:

  1. Jeg har også læst den nu. Jeg medgiver, at det er en spændende bog. Jeg anbefaler også.

    SvarSlet

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.